Huisartsenpraktijk van der Wal is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:30u
Telefoonnummer:
0184-641215
Telefoonnummer: 0184-641215
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:30u

Niet verschijnen zonder bericht

Het komt regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt op het spreekuur (arts / praktijkondersteuner / doktersassistente) en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt of niet tijdig afzegt. Hiermee gaat voor ons onnodig veel tijd verloren. Deze verloren tijd gaat ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak hadden willen maken.

Als u de afspraak niet door kunt laten gaan, vragen wij u vriendelijk, liefst 24 uur van tevoren, de afspraak af te bellen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wat gebeurt er als u helemaal niet afzegt? Als u niet komt zonder af te zeggen, krijgt u in uw medisch dossier de aantekening NVZB (niet verschenen zonder bericht) en wordt u gebeld om u te herinneren aan uw afspraak of eventuele reden van het niet verschijnen, de 2e keer krijgt u een waarschuwingsbrief en de 3e keer zijn wij genoodzaakt u dit consult in rekening te brengen middels een nota.

LET OP: deze nota wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed. De kosten voor het niet verschijnen op een afspraak zonder berichtgeving bedraagt 25 euro.

Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform de landelijke richtlijn van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) deze regel in te voeren.